Thai μασάζ

Εδώ και 2.500 χρόνια ειδικοί του Τhai μασάζ προσφέρουν στους ασθενείς και πελάτες τους αμέτρητα οφέλη υγείας. Στην ουσία μεγάλο μέρος του Thai μασάζ αποτελείται από υποβοηθούμενες στάσεις yoga, όπου ο μασέρ τεντώνει σημεία του σώματος, για εμβάθυνση της στάσης του και επιτυχία μέγιστου αποτελέσματος. Χρησιμοποιούνται επίσης πιέσεις στα βελονιστικά σημεία. Εν τέλει βελτιώνονται όλες οι κινήσεις του σώματος. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση στα 10 κανάλια ενέργειας μέσα στο σώμα. Η παρεμπόδιση της ροής της ενέργειας προκαλεί μυϊκή αδυναμία, κόπωση, και άλλες μυοσκελετικές ανωμαλίες. Το stretching και ο συντονισμός της αναπνοής αναζωογονούν τον οργανισμό.

Αρκετά από τα οφέλη του Thai μασάζ ταυτίζονται με αυτά της yoga. Βελτίωση της στάσης του σώματος, του κυκλοφορικού και λεμφικού συστήματος, αλλά και μεγαλύτερη ελαστικότητα. Όπως και η yoga, το Thai μασάζ χαλαρώνει και επιμηκύνει τους μύες, με αποτέλεσμα χαμηλότερη μυϊκή ένταση σε διάφορα σημεία του σώματος. Στο τέλος της θεραπείας, ο ασθενής έχει χαλαρώσει και αποβάλει το άγχος του.

Ανακούφιση του μυϊκού πόνου

Το stretching και το μασάζ μειώνουν το αντίκτυπο χρόνιων προβλημάτων εν γένει. Χαλαρώνοντας τους μύες που βρίσκονται σε ένταση, μειώνεται σημαντικά το στρες σε συγκεκριμένα σημεία που ταλαιπωρούν χρόνια. Λύνοντας τους «αόρατους κόμπους», το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο τραυματισμένο σημείο προσφέροντας άμεση ανακούφιση και μακροπρόθεσμα θεραπεία.

Βελτίωση διάθεσης

Το Thai μασάζ θα προσφέρει ένα πλατύ χαμόγελο ως αποτέλεσμα της μείωσης του πόνου, της χαλάρωσης, και της βελτιωμένης κυκλοφορίας. Νιώθεις πιο άνετα με το σώμα σου. Όλα έρχονται από την αρμονία πνεύματος και σώματος. Το μασάζ φέρνει στο σώμα χαλάρωση που αγγίζει τα επίπεδα διαλογισμού. Διώχνεις από το μυαλό τις περιττές σκέψεις και εστιάζεις στις βαθιές τακτικές αναπνοές. Όπως συμβαίνει και με τον ενδιάμεσο ύπνο, το μυαλό κάνει reset στο υποσυνείδητο και απαλλάσσεται από έμμονες ιδέες. Αποκτάς μία πιο θετική στάση ζωής μέσα από τη θεραπεία.

Μελέτες πάνω στη χημεία του νευρικού συστήματος λένε ότι το Thai μασάζ μειώνει την παραγωγή της περίφημης ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Παράλληλα ενισχύει τα επίπεδα της ορμόνης της θετικής ενέργειας, της σεροτονίνης. Αυτό σίγουρα σου φτιάχνει τη διάθεση!

Χαλάρωση

Μαζί με τα οφέλη στο σώμα, το Thai massage, προσφέρει ευρύτερη αίσθηση ευεξίας. Υποτιμάμε συχνά τη σημασία της χαλάρωσης, και το βαθμό στον οποίο επηρεάζει την καθημερινότητά μας. Είναι σημαντικό να διαχειριζόμαστε σωστά το στρες. Όταν αγχωνόμαστε, το σώμα αντιδρά με ένταση στους μύες επιτάχυνση του ρυθμού αναπνοής και ταχυπαλμία.

Αναπνοή

Η βασική σχέση μεταξύ Thai μασάζ και yoga είναι η έμφαση στην αναπνοή. Επιβραδύνοντας το ρυθμό αναπνοής, επιτυγχάνεις βαθιά χαλάρωση και συντονισμό σώματος και πνεύματος. Το Thai μασάζ εστιάζει στην αργή αναπνοή και είναι κάτι μεταξύ ασθενή και θεραπευτή.

Η σωστή αναπνοή αυξάνει το οξυγόνο στο σώμα και δημιουργεί συνθήκες διαλογισμού. Βοηθάει επίσης να εστιάσουμε περισσότερο στο σώμα μας. Το μασάζ είναι μια ευκαιρία να έρθουμε σε μια βαθύτερη επαφή με τον εαυτό μας.

Σε ποιες ομάδες απευθύνεται

Αν δεν έχεις ξανακάνει Thai μασάζ, τότε θα χρειαστεί μια συμβουλευτική επίσκεψη ώστε να δεις αν σου ταιριάζει, μιας και το Thai μασάζ μπορεί να χτιστεί πάνω στις ανάγκες σου. Στην Ταϊλάνδη λένε ότι αισθάνεσαι επί τόπου 30% χαλάρωση, ενώ 70% του οφέλους στην υγεία σου θα το δεις αργότερα.

Πώς γίνεται

Οι κινήσεις περιλαμβάνουν περιστροφές στους ώμους, τους γοφούς, τη μέση, και τα πόδια. Επίσης απαλές, αδιάκοπες κινήσεις αποσυμφόρησης στην πλάτη. Είναι βασικά οι ίδιες κινήσεις που κάνεις στο μάθημα της Yoga, αλλά με βοήθεια. Κάθε τέντωμα ανά σημείο, διαρκεί τουλάχιστον δύο λεπτά. Θα αισθανθείς ότι το σώμα σου είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, μια αίσθηση παρόμοια με αυτή που έχεις μετά από Yoga ή Pilates!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εναλλακτικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την Ιατρική και ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.

Scroll to top