Ρεικι

Το Ρέικι είναι μία μέθοδος χρήσης της συμπαντικής ενέργειας, για βελτίωση της ευεξίας, για θεραπεία πνεύματος, σώματος και νου.

Σημαντικές πληροφορίες

ΟσΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΙΚΙ

Όλοι έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν τον εαυτό τους και να βοηθήσουν τους άλλους να θεραπευτούν. Η συμπαντική ενέργεια ρέει μέσα σε όλους μας. Ωστόσο, η ροή της ενέργειας μπορεί να συναντήσει εμπόδια σε περιόδους άγχους και ασθένειας.

Το Ρέϊκι είναι μια απλούστατη, αλλά ισχυρή μέθοδος θεραπείας, στην οποία, με τη χρήση των χεριών, τα εμπόδια εξαφανίζονται και η ροή της ενέργειας αποκαθίσταται στο σώμα. Αυτή η ενεργοποιός δύναμη που ξαναζωντανεύει και απελευθερώνει το δυναμικό που υπάρχει μέσα μας, σε κάθε έμβιο ον της γης, για να αντιμετωπίζει δημιουργικά τα προβλήματα που προκύπτουν και να ενεργεί στη ζωή του ως αγωγός του καλού.

Δίνει στους ανθρώπους αυτό που χρειάζονται.

Ισχυροποιείται η εμπιστοσύνη μας στο σύμπαν, οι σχέσεις μας γίνονται πιο ικανοποιητικές, βελτιώνεται η υγεία και η διάθεσή μας, διεγείρονται οι 5 αισθήσεις, αυξάνεται η διαίσθηση, αυξάνεται η ροή της ενέργειας, απομακρύνονται οι τοξίνες, αυξημένη ενεργητικότητα, σωματική χαλάρωση, ευεξία, ηρεμία, ελάττωση των πόνων (όπως πονόδοντος και ημικρανίες), βελτίωση του ύπνου, βελτίωση ελέγχου διατροφής. Επίσης, ωφελεί και τον θεραπευτή και το άτομο που δέχεται τη θεραπεία, θεραπεύει μακροχρόνιες διαταραχές και προβλήματα (έκζεμα, άσθμα, αλλεργίες, πονοκεφάλους, ημικρανίες, πόνους στη μέση, αρθρίτιδες), βοηθά σε περιπτώσει αιφνιδίου σοκ, ανακουφίζει πόνους από τραυματισμούς και επιταχύνει την επούλωση.

Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει το Ρέικι σε σημαντικά προβλήματα, βοηθά και στην καλή ψυχολογική διάθεση, εξαλείφει προβλήματα που προκύπτουν από τον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως το άγχος. Επιδρά επίσης στο συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδό μας και βοηθά να διορθώσουμε ότι είναι λάθος στη ζωή μας, μας βοηθά να βρούμε τη θέση μας στον κόσμο, χαρίζοντάς μας εμπιστοσύνη και ισορροπία. Φέρνει ολοκλήρωση και τάξη στη ζωή μας και επιτρέπει μια αλλαγή της συνειδητότητας. Βοηθά στην μεταβολή μας από την αρρώστια στην ίαση, από το άγχος στην ηρεμία, από τη δυστυχία στην ευτυχία.

Κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας, οι θεραπευτές του Ρέικι χρησιμοποιούν συγκεκριμένες θέσεις των χεριών, που αντιστοιχούν στο φυσικό σώμα, τα όργανά του και τα επτά τσάκρας. Τα τσάκρας (chakras) είναι κέντρα συγκέντρωσης ενέργειας που πάλλονται σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Η ενέργεια του Ρέικι εξισορροπεί τα τσάκρας και το ενεργειακό πεδίο που περιβάλλει το σώμα και ανακουφίζει από σωματικές και συναισθηματικές ενοχλήσεις.

Κάθε τσάκρα συνδέεται με συγκεκριμένους αδένες και μέρη του σώματος, καθώς και με συγκεκριμένες πτυχές της συναισθηματικής και ψυχικής ενέργειας, από το βασικό ένστικτο επιβίωσης, έως και την αναζήτηση της γνώσης.

1ο τσάκρα: Της ρίζας, στη βάση της σπονδυλικής στήλης, συνδέεται με τα επινεφρίδια, την ουροδόχο κύστη, τα γεννητικά όργανα, την σπονδυλική στήλη και τη ζωτική ορμή.

2ο τσάκρα: Το ιερό τσάκρα, σχετίζεται με τις ωοθήκες και τους όρχεις, τα όργανα αναπαραγωγής, τα πόδια και τη ζωτικότητα.

3ο τσάκρα: Του ηλιακού πλέγματος. Συνδέεται με το πάγκρεας, το συκώτι, το στομάχι, καθώς και με τη δύναμη, το φόβο και τον έλεγχο.

4ο τσάκρα: Της καρδιάς. Συνδέεται με το θύμο αδένα, την καρδιά, τους πνεύμονες και την αγάπη.

5ο τσάκρα: Του λαιμού. Σχετίζεται με το θυροειδή αδένα, τις φωνητικές χορδές, τα χέρια και την αυτο-έκφραση.

6ο τσάκρα: Του τρίτου ματιού. Σχετίζεται με την υπόφυση, το μέτωπο, τη διάνοια και την όραση μέσω του «τρίτου ματιού».

7ο τσάκρα: Της κορώνας. Συνδέεται με την επίφυση, το κρανίο και την πνευματική επίγνωση.

Οι θεραπευτές θεραπεύουν όλο το άτομο, δουλεύοντας συστηματικά με όλο το σώμα και τα τσάκρας του, με μια αγωγή από απαλά αγγίγματα των χεριών στο σώμα του. Η θεραπεία βρίσκει μόνη το δρόμο της μιας και δεν είναι κατευθυνόμενη. Ο αποδέκτης παίρνει όση ενέργεια χρειάζεται και αυτή κατευθύνεται στις περιοχές που τη χρειάζονται, ανακουφίζει τον πόνο, επιταχύνει την επούλωση, ενισχύει την ικανότητα αυτοθεραπείας και αποκαθιστά προβλήματα, σωματικά, ψυχικά, νοητικά.

Το άτομο που δέχεται Ρέικι, φορώντας όλα τα ρούχα, ξαπλώνει σε ένα κρεβάτι μασάζ.

Το Ρέικι εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού του διοχετευτή Ρέικι, περνάει από το σώμα του και βγαίνει μέσα από τα χέρια του και με απαλό άγγιγμα στο σώμα του αποδέκτη ρέει μέσα στο ενεργειακό πεδίο και το σώμα του αποδέκτη, αποκαθιστώντας τα μπλοκαρίσματα της ενέργειας όπου αυτά υπάρχουν.

Αυτό που συνήθως αντιλαμβάνεται κάποιος είναι η ροή της ενέργειας στα χέρια του, όπου είναι πιθανό να νιώθει μία αίσθηση ζέστης ή δόνησης ή ελαφρό μυρμήγκιασμα. Αν κάποιος αντιλαμβανόταν οπτικά αυτή τη λειτουργία, θα έβλεπε μία δέσμη φωτός να εισέρχεται από την κορυφή του κεφαλιού και να διοχετεύεται στο σώμα και το ενεργειακό πεδίο του ατόμου που έχει συντονιστεί στο Ρέικι, το οποίο έχει αποκτήσει την ικανότητα να κατευθύνει την ενέργεια να βγει από τα χέρια του.

Στην Αγωγή Ρέικι δεν χρησιμοποιούνται ούτε κρύσταλλοι, ούτε έλαια, ούτε χειρομάλαξη, αφού όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο Ρέικι που είναι αυτοδύναμα αποτελεσματική.

Η Συνεδρία Ρέικι συνήθως περιλαμβάνει σύντομη συζήτηση με τον αποδέκτη και ακολουθεί Αγωγή Ρέικι διάρκειας 60-75 λεπτών.

Η ιστορία του Ρέικι

Ο ιδρυτής του Ρέικι είναι ο Dr. Mikao Usui (Μικάο Ουσούι), ένας καθηγητής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Doskina, που έζησε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα. Έφτασε από την Ιαπωνία στη Δύση, από την Χαβάγιο Τακάτα το 1937 στην Χαβάη. Η κυρία Τακάτα έλαβε εκπαίδευση δασκάλου Ρέικι από τον Χαγιάσι Τζουζίρο, μαθητή του ιδρυτή Ουσούι Μικάο, ο οποίος πέρασε την υπόλοιπη ζωή του θεραπεύοντας τους ασθενείς και διδάσκοντας το σύστημα που ονόμασε Ρέικι:

  • Rei(Ρέι) – συμπαντικό
  • Ki(Κι) – ζωτική δύναμη

Μετά από μερικά χρόνια, κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι οι άνθρωποι έπρεπε να παίξουν έναν ενεργό ρόλο στην ίδια τους τη θεραπεία, για να είναι τα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Έτσι, ξεκίνησε να διδάσκει τις πέντε (5) Αρχές του Ρέικι. Σκοπός αυτών των Αρχών ήταν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια θετική πνευματική και ψυχολογική στάση, που θα συμπλήρωνε τη θεραπεία.

Οι 5 Αρχές του Ρέικι είναι συστατικά μιας πλήρους ζωής και πρέπει να τις εξασκούμε καθημερινά. Μας βοηθούν να πιστέψουμε ότι ακόμη και μικρά βήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ευτυχία και την ευεξία μας.

Αυτές είναι:

  1. Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς: Μόνο για σήμερα, ο νους να είναι ήσυχος.
  2. Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις: Μόνο για σήμερα μείνε ήρεμος.
  3. Μόνο για σήμερα, κέρδιζε τίμια το ψωμί σου: Δεν κάνω κακό σε κανέναν και σε τίποτα, δεν βλάπτω το περιβάλλον.
  4. Μόνο για σήμερα, τίμα τους δασκάλους, τους προγόνους, τους γονείς σου, τους φίλους και τον εαυτό σου. Όλους όσους συναντάς.
  5. Μόνο για σήμερα, δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε έμβιο ον:Ευχαρίστησε όλα τα έμβια όντα και όλες τις καταστάσεις, όποιες κι αν είναι, για το πολύτιμο δίδαγμα τους, για την ανάπτυξη και επίγνωση.