Μασαζ ακρων

Είναι μια πανάρχαια πρακτική της Αρχαίας Ελλάδας αλλά και άλλων πολιτισμών. Η μάλαξη άκρων είναι μία ολιστική μάλαξη για όλους, για ψυχοσωματική ισορροπία και ευεξία

Σημαντικές πληροφορίες

ΟσΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ μασαζ ακρων

Τα πόδια παίζουν πολύ βασικό ρόλο στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Μας μετακινούν και συγκρατούν όλο το βάρος του σώματος. Το πέλμα έχει χαρτογραφηθεί και έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που περιέχουν συμπλέγματα νεύρων και δίνουν ερεθίσματα σε αντίστοιχες περιοχές του σώματος.

Τα πόδια μας καταπονούνται και συχνά δημιουργούνται προβλήματα. Μουδιάσματα, πρήξιμο, παραμορφώσεις δαχτύλων, διάφοροι τραυματισμοί σε γόνατα και ισχία, μία γενικότερη αίσθηση κούρασης κατά την ορθοστασία, καθώς και έντονο αίσθημα καύσου στο πέλμα, αποτελούν τα πιο συχνά συμπτώματα στα πόδια. Επιπροσθέτως, πολλά προβλήματα από τη μέση έχουν ως αντίκτυπο πόνο στην περιοχή των ποδιών.

Σε συγκεκριμένα αθλήματα, οι αρθρώσεις στα πόδια μπορούν να δεχτούν μέχρι και δέκα φορές το σωματικό μας βάρος.

Είναι απαραίτητο να δέχονται την ξεκούραση που τους αξίζει. Το μασάζ στα πόδια είναι ένα από τα καλύτερα αποτοξινωτικά και χαλαρωτικά μασάζ.

Ένα χαλαρωτικό ή θεραπευτικό μασάζ στις γάμπες και στα πέλματα μπορεί να σας ξεκουράσει από τους καθημερινούς πόνους ορθοστασίας ή να σας χαλαρώσει μετά από μια έντονη άσκηση αποβάλλοντας το γαλακτικό οξύ από τους μύες.

Τα οφέλη του χαλαρωτικού μασάζ άκρων:

  • Βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος και τη ροή λεμφικών υγρών
  • Ανακουφίζει από πόνους (αρθρίτιδες, ισχιαλγίες, μυοσκελετικά προβλήματα κλπ).
  • Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και μειώνει το άγχος και το στρες.
  • Μειώνει την κόπωση και τους μυϊκούς πόνους
  • Αυξάνει την ελαστικότητα των μυών
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της απελευθέρωσης ενδορφινών στο αίμα.
  • Βελτιώνει την εικόνα του δέρματος και καλύπτει τις ανάγκες ενυδάτωσης αυτού και του υποδόριου ιστού. Έτσι, υποβοηθάται η καλύτερη δερματική αναπνοή, και προετοιμάζεται ιδανικά για να λάβει τα θρεπτικά συστατικά από τα διάφορα προϊόντα περιποίησης σώματος
  • Προσφέρει αναζωογόνηση, ευεξία και ενεργειακό πλεονέκτημα
  • Μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση
  • Βοηθά την αποβολή των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων και του γαλακτικού οξέος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι εναλλακτικές θεραπείες ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ την Ιατρική και ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΝ. Κάποιες εναλλακτικές τεχνικές μπορούν να γίνουν παράλληλα με την αγωγή του γιατρού, ενώ κάποιες άλλες καλό θα ήταν να γίνονται μετά την ολοκλήρωση της θεραπευτικής αγωγής του γιατρού σας, έτσι ώστε η εικόνα της θεραπείας να είναι ολοκληρωμένη.